המועצה > חדשות ועדכונים > תחקירים

תחקירים

תאריך: 29/04/2010

ארוחות בוקר בבתי מלון

בבדיקה של המועצה הישראלית לצרכנות וחדשות ערוץ 10 התברר שההיצע הרב המוגש בארוחות הבוקר בבתי המלון הישראלים עשיר גם בחיידקים ובקוליפורמים.
ארוחת הבוקר במלונות בארץ נחשבת בכל העולם לארוחה הטובה ביותר- שפע גבינות, ירקות, דגים, מאפים... הציפייה הייתה לקבל תוצאות טובות יותר... מה באמת מכילות ארוחות הבוקר?
 

בתחקיר נבדקו ארוחות בוקר בחמישה מלונות שונים ברשתות שונות בתל אביב- ישרוטל, הילטון, שרתון, בזל ודן פנורמה.
הדגימות הועברו למעבדה מוסמכת לבדיקה מיקרוביולוגית. כמות החיידקים והשמרים שנמצאה בהן  הייתה גבוהה בהרבה מהתקן של משרד הבריאות:
• בדג סלמון טרי נמצאו 46000 שמרים בגרם אחד. שמרים הם חומר המעיד על תהליך תסיסה וקלקול.
• בסלט ירקות  נמצאו 2,590,000  חיידקים בגרם אחד, 250% יותר מהמותר.
• בגבינת מוצרלה  נמצאו 57 מיליון חיידקי קוליפורמים. גבינה כזאת לא ראויה  לשיווק ואף עלולה להיות מסוכנת.
• בסלט אחר  נמצאו 16,200,000 חיידקים בכל גרם ו- 1280 חיידקי אי קולי. התקן אוסר על הגשת מזון שבו יותר מעשרה חיידקים כאלה. חיידקים אלו מעידים על זיהום ממקור צואתי, והסלט שהם נמצאו בו לא ראוי למאכל.